INFRAbureau Demey

Aangesteld als ontwerper voor de MIA-projecten in West-Vlaanderen

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij onlangs door het Agentschap Wegen en Verkeer zijn aangesteld als ontwerper voor de MIA-projecten (Mobiliteit Innovatief Aanpakken) in West-Vlaanderen. Via MIA wordt komaf gemaakt met ingewikkelde procedures die de aanpak en uitvoering van kleine infrastructurele werken of quick wins verhinderen. In de proeftuin West-Vlaanderen zal 3 jaar geëxperimenteerd worden met proactieve detectie van verkeersonveilige situaties, zodat vermeden kan worden dat bepaalde punten ooit zwartgekleurd worden.

 

De ervaringen worden dan meegenomen naar een evaluatieronde, waarna het de bedoeling is om ze op korte termijn uit te rollen over gans Vlaanderen. De verkeersveiligheid in het algemeen, en de bescherming van voetgangers en fietsers in het bijzonder, staan hierbij centraal. Om de doorlooptijden van deze werken te versnellen en de samenwerking met lokale besturen te versterken, maakt het MIA-besluit uitzonderingen mogelijk:

  • MIA-werken kunnen worden uitgevoerd via een korte eenvoudige projectmethodologie;
  • Gemeenten mogen optreden als bouwheer voor aanpassingen aan gewestwegen of instaan voor het beheer;
  • Er wordt geëxperimenteerd met een afwijkende procedure voor de bepaling van de vergoeding bij onteigeningen;
  • De aannemer en de ontwerper helpen samen zoeken naar de meest efficiëntste oplossing voor het probleem.

 

Wij kijken uit om ons steentje te kunnen bijdragen aan deze o.i. grensverleggende aanpak van projectrealisaties.

2 november 2021

Over ons

INFRAbureau Demey

Ons studiebureau heeft meer dan 50 jaar ervaring in het leveren van hoogwaardige INFRAprojectdossiers en creatieve oplossingen voor diverse INFRAstudies binnen een straal van 40 km rondom ons kantoor in Roeselare. We werken nauw samen met landschapsarchitecten voor publieke ruimteontwerpen en met architectenbureaus voor moderne bouwprojecten. Ons dynamische team staat voor proactieve samenwerking met opdrachtgevers en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst, boordevol nieuwe mogelijkheden en succesverhalen.